torsdag 7 oktober 2021

 Digitala samtalsgrupper

Den första digitala samtalsgruppen är på gång att startas!
Det är en grupp för personer med CF som är 50+. Detta har kommit på förslag ifrån medlemmarna och vi kallar dem för överlevarna. Igår skickade jag ut inbjudningar via vårt medlemsregister och i dag ska jag lägga ut den i RfCFs Facebookgrupp. Det är redan 5 personer som har anmält sig och det känns så kul. Första samtalet blir den 25 oktober kl. 15.

Det är fler grupper på gång. Bland annat en för vuxna med PCD och en för personer med CF och NPF-diagnos. Dessa förslag har vi fått via Facebook. Syftet med digitala samtalsgrupper är att man ska få samtala med andra i samma situation och få ventilera det som känns viktigt just nu i livet, ta upp frågor och funderingar. 

För att de digitala samtalsgrupperna ska fungera bra och för att alla ska få en möjlighet att prata så kommer vi ha grundregler som gruppen kommer överens om samt en manual. Till exempel så är det oerhört viktigt att det som sägs i gruppen stannar där. Vår förhoppning är också att någon i varje grupp vill vara samtalsledare och då är en manual till stor hjälp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I kväll kl. 19-20.30 är RfCF-chatten öppen för sista gången. Efter det så upphör chatten att finnas som RfCF:s stödfunktion. Likaså med anhö...