måndag 19 september 2022

Att få jobba i och driva ett projekt är en oerhörd förmån. RfCF får testa olika sätt att jobba och förhoppningsvis hitta ett sätt som sedan kan överleva efter projektets gång. Just överlevnadsaspekten är viktig när Arvsfonden beslutar om vilka som får bidrag.

Stödtelefonen har än så länge inte fyllt det behov vi trodde och frågan är om den ska finnas kvar eller om den stödfunktionen är färdigtestat. Det har snart gått ett år sedan starten. Å andra sidan är det en stödfunktion som vi idag redan vet att förbundet skulle klara ekonomiskt och som skulle kunna överleva. 

Vi kommer under hösten även starta en stödchatt. Den kommer att vara öppen under en eftermiddag i veckan och en kväll i veckan. Vår förhoppning är att fler ska känna att det är en stödfunktion som de gärna använder sig av. 

Vi står inför ett beslut från TLV ska godkänna en subventionering av Kaftrio. Det är många som känner oro inför detta beslut. Många av våra medlemmar får inte den vård de har rätt till och har ingen vårdkontakt att vända sig till. Även det skapar oro och ångest. Vi tror och hoppas att du ska hitta till våra olika stödfunktioner och kan dela din oro med någon av våra samtalsvolontärer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är den klar - webbsidan om sexuell hälsa för dig med CF eller PCD!  Sexuell hälsa för dig med CF eller PCD  Den är i första hand för dig ...